Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                                                                               Λάρισα 26 Νοεμβρίου 2017


      Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ώρα 22:00 και στην είσοδο της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, εμφανίζονται δύο κατάκοπες οικογένειες προσφύγων με δύο και τέσσερα ανήλικα τέκνα αντίστοιχα, ηλικίας από δύο (2) έως δέκα (10) ετών.
   Ζητάνε απεγνωσμένοι από τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στο σημείο ένα ζεστό μέρος για να φιλοξενηθούν, καθώς και λίγο φαγητό. Άμεσα κινητοποιείται ο επικεφαλής Υ/Α’. Βολεύει όπως, όπως τα ανήλικα εντός του μικρού οικίσκου της Αστυνομικής Φρουράς για να ζεσταθούν και αρχίζει τη προσπάθεια να βρει κάποιον υπεύθυνο, ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών.
   Συνομιλώντας με τον υπεύθυνο της Δομής, εκπρόσωπο  ΜΚΟ, λαμβάνει την απίθανη απάντηση: «βάλε τα ανήλικα στον Αστυνομικό οικίσκο και άσε τους γονείς έξω να περιμένουν»!!! Αφού του κατέστη σαφές από τον συνάδελφο ότι ο 10τμ οικίσκος ίσα που βολεύει τους τρείς εν υπηρεσία Αστυνομικούς και ότι επ΄ουδενί δεν προβλέπεται εκεί στέγαση προσφύγων για πολλούς και διάφορους λόγους, έλαβε αποσβολωμένος την απάντηση στην ερώτηση αν αύριο έρθει κάποιος για να δώσει λύση « Από Δευτέρα…. Εγώ εργάζομαι πενθήμερο κύριε»……..
   Ευτυχώς όμως ο Αστυνομικός και το φιλότιμο του δεν γνωρίζουν από πενθήμερο και αργίες. Ο επικεφαλής Υπαστυνόμος με δική του και μόνο πρωτοβουλία, έψαξε και βρήκε ζεστό κατάλυμα, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε το Σωματείο και σε λίγα λεπτά έφτασε στη Δομή ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, με φαγητό, νερά και γλυκίσματα για τα παιδάκια…..
   Αλήθεια τι θα γινόταν αν και ο Υπαστυνόμος περιοριζόταν απόλυτα στα προβλεπόμενα  καθήκοντα του; Πως θα ξημέρωναν οι δυο οικογένειες; Έχουν σκοπό οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν κάποιο σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστούν παρόμοιες περιπτώσεις η τα αφήνουν όλα στην καλή πρόθεση των Αστυνομικών;
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συγχαίρει δημόσια όλους τους Συναδέλφους της συγκεκριμένης βάρδιας που εκτελούσαν υπηρεσία στη Δομή, και ειδικά τον επικεφαλής της βάρδιας Υ/Α’ ΝΤΑΦΟΥΛΗ Δημήτριο, για τη πρωτοβουλία του και την πραγματική αλληλεγγύη και  ανθρωπιά του.

 « O Ανθρωπισμός & η Αλληλεγγύη δεν είναι ένα απλό Υπηρεσιακό καθήκον και δεν έχουν ωράριο ….είναι ηθική υποχρέωση»




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                         ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  

Τελευταίες αναρτήσεις