Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Ε.Α.Λ. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.Αντιστράτηγο κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο.

Λάρισα 6 Σεπτεμβρίου 2017

Προς: Μέλη Ε.Α.Λ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


   Την 5-9-2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Σωματείου μας με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα.
   Από πλευράς μας, μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα εξής ζητήματα :
α) Το πρόβλημα με τη μη χορήγηση προκαταβολής εκτός έδρας και των χρημάτων για τα ξενοδοχεία στους αποσπασμένους στα νησιά και στον Έβρο, προς αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
- Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πλέον μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας στη πάγια προκαταβολή, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην εκκαθάριση των διαφόρων δαπανών και των υπομνημάτων. Αναμένεται άμεσα η εκκαθάριση υπομνημάτων που βρίσκονται στη διαδικασία του τελικού ελέγχου και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ενίσχυση της παγίας και επομένως η κανονική χρηματοδότηση των αποσπασμένων συναδέλφων.
β) Τέθηκε το θέμα της πιθανής αποδυνάμωσης Υπηρεσιακών δομών όπως πχ εστιατόριο, κυλικείο κτλ εξαιτίας της σχετικής διαταγής του ΑΕΑ περί μείωσης των Επιτελείων.
- Δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν συνάδελφοι από δομές που εξυπηρετούν το σύνολο των υπολοίπων συναδέλφων.
γ) Επισημάνθηκε επίσης η τεράστια γραφειοκρατία η οποία είναι τροχοπέδη για τη μείωση μεγάλου αριθμού συναδέλφων στα Επιτελεία. Ως τρανταχτό παράδειγμα δόθηκε η πληθώρα, κατά τη γνώμη μας, ανούσιων πρωινών αναφορών.
- Λάβαμε διαβεβαιώσεις περί προσπάθειας μείωσης της γραφειοκρατίας για τις οποίες όμως λόγω της εμπειρίας μας, δηλώθηκε η επιφύλαξη μας.
δ) Σχετικά με το ζήτημα των Επιτελείων προτάθηκε στο κ. Αρχηγό στις Διευθύνσεις Αστυνομίας, όπου πλέον λειτουργούν Τμήματα Άμεσης Δράσης, τα κέντρα επιχειρήσεων (R)T 100)  να ανήκουν στα Τ.Α.Δ. και όχι στα Επιτελεία όπου τώρα ανήκουν. Εκτός από πρακτικό, όσον αφορά τη μείωση των υπηρετούντων στο Επιτελείο, το ζήτημα θα έχει, κατά την άποψη μας, θετικό επιχειρησιακό αντίκτυπο. Έγινε επίσης ανάλυση το ποσό νευραλγικό πόστο είναι το Κέντρο καθώς και το εύρος των εργασιών που εκτελούν οι συνάδελφοι, του Κέντρου της Λάρισας.
- Ο κ. Αρχηγός δέχθηκε, κατ' αρχήν, πολύ θετικά τη πρόταση μας, συμφώνησε ότι θα πρέπει τα Κέντρα ειδικά σε μια πόλη όπως η Λάρισα να είναι κατάλληλα επανδρωμένα και ενισχυμένα, δεσμεύτηκε δε να την εξετάσει άμεσα.
  Το Σωματείο μας ως Θεσμικός εκπρόσωπος των συναδέλφων θα συνεχίσει τον αγώνα του, όπου και όπως χρειάζεται, για την αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν, με ορθό λόγο, προτάσεις και πάνω από όλα με γνώμονα το ΚΑΛΟ και το ΔΙΚΑΙΟ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος              ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος

Τελευταίες αναρτήσεις