Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ανοιχτή δομή φιλοξενίας Κουτσοχέρου.

                                                                               Λάρισα 19 Μαρτίου 2017


Προς τους Συναδέλφους που εκτελούν Υπηρεσία στην
Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Κουτσοχέρου.
Κοινοποίηση: Μέλη ΕΑΛ

   Από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Κουτσοχέρου, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία μέριμνα από τη Πολιτεία για τους Αστυνομικούς, βάλαμε στόχο ως Διοίκηση του Σωματείου, να διασφαλίσουμε για τους Συναδέλφους μας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
   Στα πλαίσια των προσπαθειών μας καταφέραμε και σχεδόν (2) μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της Δομής, εγκαταστήσαμε οικίσκο 12τ.μ. με τις καλύτερες δυνατές ανέσεις, ενώ σχεδόν (3) μήνες πριν, προβήκαμε και στη τοποθέτηση τουαλέτας.
   Οι ανωτέρω κατασκευές  έγιναν με κόπο, με προσωπικό αγώνα και με τις ουσιαστικές δωρεές συμπολιτών μας, αλλά και χρημάτων του Ταμείου της Ένωσης. Έχουν τύχει δε την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συναδέλφων μας. Γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι οι εγκαταστάσεις που εξασφάλισε για τους Συναδέλφους η ΕΑΛ, αποτέλεσαν πρότυπο και για άλλα Σωματεία ανά τη χώρα.
   Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας της Δομής σας ενημερώνουμε για ενέργειες που έγιναν ή που πρόκειται άμεσα να γίνουν από την Ένωση:
·       Σε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή ετέθει το θέμα της αναγραφής σε έγγραφα Υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του τίτλου «Αστυνομικό Φυλάκιο Κουτσοχέρου». Οφείλετε καθαρά σε λάθος-άγνοια υπαλλήλου και θα διορθωθεί με ευθύνη της ΔΑ Λάρισας άμεσα. Δεν υφίσταται ούτε και πρόκειται να δημιουργηθεί μελλοντικά κάποια Υπηρεσία.




·       Επίσης συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν περιμετρικά του οικίσκου και της τουαλέτας κάγκελα, κουμπωτά, ώστε να οριοθετηθεί ο «ζωτικός» χώρος των εν υπηρεσία Συναδέλφων.
·       Στη συνάντηση με το ΓΓ Δημοσίας Τάξης ετέθει το ζήτημα της ανυπαρξίας βασικών διαταγών από το Αρχηγείο σχετικά με τα καθήκοντα και υποχρεώσεις των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας. Δόθηκε η υπόσχεση ότι από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα αρχίσει η διαδικασία ώστε να εκδοθεί "μνημόνιο" διαταγών από το Αρχηγείο.
·       Με μέριμνα του Σωματείου θα τοποθετηθούν (2) προβολείς LED με φωτοκύτταρο κίνησης, για καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια του χώρου, καθώς και ψυγείο για τις ανάγκες των Συναδέλφων.
·       Τέλος σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, θα γίνει προσπάθεια ώστε να φυτευτούν 2-3 δέντρα, ήδη ανεπτυγμένα, ενόψει των καλοκαιρινών μηνών.

Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συναδέλφων. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη προσπάθεια…….Συνεχίζουμε…  




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



              ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος


Τελευταίες αναρτήσεις