Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

« Ενίσχυση των Α.Τ. Ραψάνης και Αγιάς με αποσπάσεις »

                                                                             Λάρισα 12 Σεπτεμβρίου 2016

                                                                                   ΠΡΟΣ:Μέλη Ε.Α.Λ.


κ. Διευθυντά,                                                               
   Με διαταγή σας ζητούνται εθελοντές συνάδελφοι, προς ενίσχυση για (2) μήνες των ΑΤ Αγιάς και Ραψάνης. Σε περίπτωση δε μη ύπαρξης εθελοντών, (5) συγκεκριμένες υπηρεσίες
οφείλουν να υποδείξουν από ένα συνάδελφο προς απόσπαση.
   Ως Συνδικαλιστικός Φορέας ενεργώντας με υπευθυνότητα και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια Πολιτών και Αστυνομικών, τα προηγούμενα έτη εργασθήκαμε προς τη κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιφερειακών Α.Τ. και αυτό έγινε εφικτό με θεαματικά αποτελέσματα. Δυστυχώς είχαμε προβλέψει ότι αυτό που είχαμε με κόπο «κτίσει», σιγά - σιγά  αρχίζει να γκρεμίζεται.
   Το ΑΤ Ραψάνης το οποίο αστυνομεύει πολλές παραθαλάσσιες περιοχές, το φετινό καλοκαίρι ήταν ουσιαστικά χωρίς ενίσχυση, όταν τα προηγούμενα έτη ενισχυόταν με (3) έως (4) άτομα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το Τμήμα να εκπέμπει κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μονό περιπολικό, όπως κατήγγειλε η Ένωση μας με το 400/10/4   από           17-8-2016 έγγραφό της.
   Στο ίδιο έγγραφο αναφέρουμε ρητά ότι:   «Από το μήνα Σεπτέμβριο  όταν θα έχουν εκτελεσθεί όλες οι μεταθέσεις, το Α.Τ. Αγιάς θα έχει τέτοια δύναμη ατόμων, ώστε αν υπολογίσουμε τις ανάγκες για τη Γραμματεία, τους Αξ. Υπ., μέτρα στη Λάρισα, άδειες κλπ, τότε γίνεται αντιληπτό ότι πάνω από τις μισές βάρδιες του Τμήματος θα είναι με μονό περιπολικό.» κ. Διευθυντά,
   Παρόλο λοιπόν που όλα αυτά ήταν γνωστά αντί να ενισχυθεί το ΑΤ Αγιάς, είδαμε με έκπληξη συνάδελφος να τοποθετείται ομόφωνα από το αρμόδιο Συμβούλιο, σε Υπηρεσία η οποία είχε ήδη ενισχυθεί στις τακτικές μεταθέσεις και δεν αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα προσωπικού!
   Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι έγινε με καθυστέρηση αντιληπτό πως τα Τμήματα χρήζουν ενίσχυσης. Έτσι λοιπόν η ενίσχυση θα γίνει με τρόπο που διαταράσσει το προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό κάποιων συναδέλφων. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί πολλά χρόνια στη ΔΑ Λάρισας.


κ. Διευθυντά,
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εκφράζει την έντονη αντίθεση της σε μετακινήσεις προσωπικού άνευ αιτήσεως του. Λύσεις υπάρχουν ώστε και οι Υπηρεσίες να ενισχυθούν αλλά και οι Συνάδελφοι να μη ταλαιπωρηθούν.
   Έχουμε αποδείξει έμπρακτα, ότι ως Θεσμός εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό Συναδέλφων και Υπηρεσίας. Αρκεί να υπάρχει συνεργασία  και θέληση.


ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΜΕΡΕΣ !



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ





Τελευταίες αναρτήσεις