Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Στέγαση των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Λάρισα 21 Μαρτίου 2016
                                                      
                                 Προς  : 1) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
                                                            ( Δια της Π.Ο.ΑΣ.Υ. )
                                              2) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                  Κοιν : 1) ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας
                                              2) Δ.Α. Λάρισας
                                            
 Πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-3-2016) συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου μας, με το Διοικητή του Κέντρου Φιλοξενίας (πρώην στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου) στο Κουτσόχερο-Λάρισας και με στελέχη του Μηχανικού και της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο.
   Υπήρξε από πλευράς τους άψογη ενημέρωση και ήταν πρόθυμοι να μας δώσουν πληροφορίες και τεχνογνωσία. Διαπιστώθηκε ότι, δυστυχώς, η μόνη μέριμνα για τους συναδέλφους που εκτελούν ανά βάρδιες  υπηρεσία στο χώρο είναι ένα απλό αντίσκηνο, παρόλο που η παρουσία μας εκεί θα είναι μακροχρόνια και μόνιμη.
   Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες να εκτελούν τα καθήκοντα τους οι συνάδελφοι. Πληροφορηθήκαμε ότι για την Ελληνική Αστυνομία εκτός του προαναφερόμενου αντίσκηνου, δεν υπάρχει μέριμνα για μια πιο μόνιμη κατασκευή π.χ. προκάτ οικίσκος.
   Το Σωματείο είχε, εδώ και αρκετές ημέρες, θέσει στην τοπική Υπηρεσιακή ηγεσία τους προβληματισμούς του, σχετικά με θέματα που θα ανέκυπταν. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να «τρέχουμε», γιατί μας πρόλαβαν τα γεγονότα.
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας πιστή στην αρχή της «Πρώτα ο Συνάδελφος», εντός των επομένων ημερών, πρόκειται να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι αστυνομικοί που εκτελούν στο σημείο υπηρεσία, να το κάνουν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                    ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




Τελευταίες αναρτήσεις