Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μεταγωγές-επαναπροωθήσεις στους Κήπους Έβρου

                                                                 Λάρισα 16 Μαρτίου 2016

                                                         Προς  : 1) Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας
                                                                                ( Δια της ΠΟΑΣΥ )
                                                                       2) Μέλη Ε.Α.Λ.


   Το Α.Ε.Α. με διαταγές του ζητά την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με 28 θέσεων μεταγωγικά λεωφορεία (κλούβες), για τη πραγματοποίηση μεταγωγών – επαναπροωθήσεων, παρανόμων αλλοδαπών από το Κλειστό Κέντρο Κράτησης Κορίνθου στους Κήπους του Έβρου.
   Μια από τις υπηρεσίες που αποστέλλουν οχήματα ανωτέρου τύπου, με δύο (2) οδηγούς, είναι και το Τ.Μ.Δ. Λάρισας.
Δυστυχώς όμως ακόμα και οι συγκεκριμένες μεταγωγές λόγω διάφορων αβλεψιών της Υπηρεσίας καταντούν μια τεράστια ταλαιπωρία για τους συναδέλφους.
   Συγκεκριμένα:
1ον. Η αναχώρηση από Λάρισα γίνεται τη προηγούμενη ημέρα της μεταγωγής νωρίς το απόγευμα (Φ.Π), ενώ η μεταγωγή πραγματοποιείται το μεσημέρι της επομένης. Οι συνάδελφοι αναγκάζονται να διανυκτερεύουν σε θαλάμους στην Αμυγδαλέζα που το μόνο που διαθέτουν είναι ένα κρεβάτι με ένα πανάθλιο στρώμα. Κουβαλούν από το σπίτι τους κουβέρτες, μαξιλάρια κτλ. Οι χώροι είναι εδώ και μήνες ακαθάριστοι. Απαιτούμε οι συνάδελφοι να διαμένουν σε ξενοδοχείο όπως προβλέπεται. Χώροι αχούρια, σαν τους θαλάμους της Αμυγδαλέζας, που δε προσφέρουν απολύτως τίποτε είναι επιεικώς απαράδεκτοι.
2ον. Δε μπορείς να λες ότι μεριμνά το Αλλοδαπών για τη σίτιση των συναδέλφων στην Αμυγδαλέζα (βραδινό) και μετά από τρίωρη αναμονή να φέρνουν ένα κεσέ με παγωμένη νερόβραστη φακή και μια φέτα ψωμί! Αυτό να το φάει αυτός που το εμπνεύστηκε. Αν δεν υπάρχει τρόπος η Υπηρεσία να δώσει στους συναδέλφους ανθρώπινο-ζεστό φαγητό τότε καλύτερα να μη δώσει!
3ον. Για τη διάρκεια των (13) περίπου ωρών μεταγωγή για κάθε κρατούμενο δίνονται: (2) κρουασάν, (2) σάντουιτς, (4) νεράκια, (1) χυμός και (2) καφεδάκια. Για κάθε αστυνομικό Τ Ι Π Ο Τ Α!!!
 Μόνο μη μας πουν ότι δε προβλέπεται ή δεν υπάρχει τρόπος να δοθούν. Απαιτούμε μέριμνα και για τους συναδέλφους. Με 15 ευρώ εκτός έδρας τι να φάει και τι να πιεί μια ολόκληρη μέρα στο δρόμο ο συνάδελφος;
4ον. Στη τελευταία μεταγωγή στα Φ.Π. των συναδέλφων από Λάρισα αναγραφόταν ως τελικός προορισμός από Κήπους Έβρου η Λάρισα. Για ακόμα μια φορά όμως η Υπηρεσία έκανε το θαύμα της! Στη Λάρισα δεν ανάμενε κάποιο βανάκι για να παραλάβει τους συναδέλφους-συνοδούς της κλούβας. Το αποτέλεσμα ήταν οι κατάκοποι οδηγοί ενώ έφτασαν στη κυριολεξία έξω από τα σπίτια τους, να συνεχίσουν το ταξίδι για Αθήνα διανύοντας επιπλέον (700) χιλιόμετρα. Το κάνανε χάρη της συναδελφικότητας. Συναδελφικότητα που όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα καταγγελλόμενα μας ουδέποτε έδειξε η Υπηρεσία. Απαιτούμε να υπάρχει συνεννόηση και σε τυχόν επόμενη μεταγωγή να αναμένει όχημα στη Λάρισα για παραλαβή των συνοδών.
   Βρισκόμαστε στη δίνη της τεράστιας κρίσης του προσφυγικού ζητήματος. Ως Ελληνική Αστυνομία δεχόμαστε καθημερινά λόγω αυτής της κρίσης, τεράστιο όγκο εργασίας. Προς το σκοπό αυτό ενεργούμε όλοι μας με περίσσιο φιλότιμο και ανθρωπιά. Απαιτούμε όμως και η Υπηρεσία να μας φέρεται ανθρώπινα. Κάποιοι, προφανώς λόγω έλλειψης κονδυλίων, προσπαθούν να βγάλουν από τη «μύγα ξύγκι», στερώντας από τους συναδέλφους μια βραδιά ανθρώπινης διαβίωσης, αναγκάζοντας τους να μένουν σε τρώγλες ή βρίσκοντας προφάσεις ώστε να μη δώσουν ένα νερό ή σάντουιτς, αλλά πάνω από όλα να γίνει η δουλειά.
    Αυτά και τόσα άλλα που αναλυτικά περιγράφουμε απαιτούμε άμεσα να αλλάξουν. Δε πρόκειται να γίνουν πλέον αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές προς συναδέλφους.

ΤΣΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !!!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις