Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

« Διάθεση σε μέτρα τάξης του προσωπικού του Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας »

Λάρισα 16 Οκτωβρίου 2015


                                                          Π ρ ό ς : Διεύθυνση Αστυνομίας
                                                                                     Λ α ρ ι σ α ς
                                                        Κ ο ι ν : α) Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων 
                                                                                     Λ ά ρ ι σ α ς
                                                                       β) Μέλη Ε.Α.Λ.            
                         


   Το Σωματείο μας έγινε αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων της Τροχ. Αυτ/μων σύμφωνα με τα οποία η υπηρεσία διαθέτει σε διάφορα μέτρα τάξης, ειδικά σε γήπεδα, αρκετά μεγάλο αριθμό προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΛ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ το Σάββατο 17/10/2015 η υπηρεσία διαθέτει (9) άτομα: (4) διμοιρία,(4) στατική & (1) αξιωματικό, υπερβολικά κατά τη γνώμη μας για υπηρεσία Τροχαίας.
   Σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις μας να κρίνουμε τον επιχειρησιακό προγραμματισμό ή να κατηγορηθούμε για απόπειρα συνδιοίκησης. Αρκεί  αυτά τα αστυνομικά μέτρα να μη γίνονται αιτία καταπάτησης δικαιωμάτων των συναδέλφων.
   Εφόσον λοιπόν το Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων θεωρείται υπηρεσία γενικής αστυνόμευσης τότε παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη σας τα κάτωθι:
α. Να παύσει η χορήγηση στο μάχιμο προσωπικό της υπηρεσίας, ελάχιστων αδειών, κατά τις περιόδους των εορτών π.χ. Χριστουγέννων, Πάσχα αλλά και των άλλων εορταστικών περιόδων, και να δίδεται ο προβλεπόμενος από τον οικείο κανονισμό αριθμός αδειών. Ειδικά για αυτό το ζήτημα έχουμε εκδώσει το 400/8/3 από 17/4/2015 έγγραφο.
β. Θεωρούμε αυτονόητο ότι όταν μία υπηρεσία Τροχαίας που οι ανελαστικές της ανάγκες είναι ανά 24ωρο (25) άτομα, για μάχιμες υπηρεσίες, χωρίς να υπολογίσουμε άδειες και λειτουργία γραμματείας, διαθέτει  (9) άτομα για ενίσχυση, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην εκπέμπει ανά βάρδια (2) κανονικά επανδρωμένα περιπολικά.           
Το Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων εκτός του ότι αστυνομεύει το πιο επικίνδυνο κομμάτι του ΠΑΘΕ, τη Κοιλάδα των Τεμπών, έχει να επιδείξει πολλαπλές επιτυχίες, όπως συλλήψεις δουλεμπόρων, κλεμμένα αυτοκίνητα και άλλες πολλές περιπτώσεις. Δεν πρόκειται λοιπόν να γίνει αποδεκτό από το Σωματείο μας και (2) περιπολικά ανά βάρδια να υπάρχουν και ενίσχυση να δίδει στα γήπεδα και ρεπό το σ/κ να υπάρχει με το σταγονόμετρο. Η μη σωστή χορήγηση των ημερησίων αναπαύσεων δε πρόκειται να γίνει από πλευράς μας αποδεκτή.
γ. Είναι η μοναδική υπηρεσία που έχει, τουλάχιστον (2) φορές   την εβδομάδα, νυχτερινά μέτρα τροχαίας, ενώ τις περιόδους των εορτών και το καλοκαίρι τα μέτρα που λαμβάνει είναι ευρύτατα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Σε συνέχεια λοιπόν του 400/8/4 από 10/8/2015 εγγράφου μας με το οποίο ζητούσαμε τη χρήση της υπ’ αριθ. 8δ στολής από το προσωπικό της υπηρεσίας, επανερχόμαστε και ζητούμε η Δ.Α. Λάρισας να απευθύνει ερώτημα προς την αρμόδια διεύθυνση του ΑΕΑ, ώστε οι τροχονόμοι τη νύχτα και σε περιόδους δυσμενών καιρικών συνθηκών να κάνουν χρήση της αυτής στολής.
   Πιστεύουμε ότι μια υπηρεσία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται  αναλόγως των συνθηκών και των αναγκών, τη μια καθαρά ως Τροχαία και την άλλη ως γενικής αστυνόμευσης. Το μόνο που ζητούμε είναι ορθολογική διάθεση του προσωπικού και τίποτε άλλο!
                            

  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις