Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

« Υπηρεσιακά προβλήματα στο ΤΜΔ Λάρισας »

                                                                 Λάρισα 21 Φεβρουαρίου 2015


                                                                 Προς  : Διεύθυνση Αστυνομίας
                                                                                       Λ ά ρ ι σ α ς
                                                                               (Υπόψιν κ. Διευθυντή)
                                            Κοιν. : 1) ΓΠΑΔ Θεσσαλίας
                                                           (Υπόψιν κ. Γενικού)
                                                         2) Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων
                                                                                Λ ά ρ ι σ α ς
                                                         3) ΠΟΑΣΥ
  

 Κύριε Διευθυντά,
   Μία από τις βασικές αρχές του Σωματείου μας αλλά και γενικότερα του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, είναι η προάσπιση των κανόνων δικαίου στους χώρους εργασίας των μελών μας, δηλαδή στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
   Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε δημόσια το κ. Διοικητή του ΤΜΔ Λάρισας, για μη χρηστή Διοίκηση η οποία φτάνει στα όρια της εκδίκησης έναντι υφισταμένου του.
   Πιο συγκεκριμένα :
   Αρχιφύλακας ΜΑΥ, πατέρας 3 τέκνων, εκ’ των οποίων το ένα σπουδάζει στα Ιωάννινα, με 24 έτη υπηρεσίας, προ ημερών συνέταξε αναφορά προς την Υπηρεσία του (ΤΜΔ) σχετικά με ζητήματα διεξαγωγής Υπηρεσίας. Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι «αφού έκανες αναφορά, δε θα εργάζεσαι πέραν του πενθημέρου»!!
   Πράγματι κατά το τρέχοντα μήνα ο συνάδελφος το α’ Σ/Κ είχε άδεια, το β’ Σ/Κ διατέθηκε και τις δύο ημέρες σε ρεπό, ομοίως και το γ’ Σ/Κ .
κ. Διευθυντά,
   Γνωρίζεται πολύ καλά ότι είμαστε ενάντια σε καθεστώτα ατιμωρησίας και ασυδοσίας. Αν ο συνάδελφος είχε υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, γιατί δεν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες; Από πότε είναι είδος ποινής η ετσιθελική στέρηση ποσού άνω των 150 ευρώ από το μηνιαίο εισόδημα του συναδέλφου, γιατί απλά έτσι επιθυμεί ο κ. Διοικητής;
   Η Διεύθυνση Αστυνομίας μετά και την αρνητική απάντηση του κ. Διοικητή σε παρέμβαση-παραίνεση του Αναπλ. Αστυνομικού Διευθυντή  σχετικά με διάθεση του συναδέλφου σε υπηρεσία την 22/2/15 και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας, εξέδωσε ονομαστική διαταγή ώστε ο συνάδελφος να διατεθεί την ανωτέρω ημερομηνία σε υπηρεσία στο γήπεδο Αλκαζάρ, για να λάβει τουλάχιστον μία από τις πέντε αποζημιώσεις πέραν του πενθημέρου του μήνα. Να σημειωθεί ότι παρόλο που η διαταγή έφτασε στο ΤΜΔ περί ώρα 11:00 μέσω pol ο κ. Διοικητής ταλαιπώρησε με τον τρόπο του το συνάδελφο αφού τελικά έδωσε εντολή  να τον ενημερώσουν περί ώρα 20:00 !!
   Δηλαδή για τους ψευτοεγωισμούς του κ. Διοικητή κάποιοι στο ΤΜΔ στερούνται το δικαιούμενο ρεπό του Σ/Κ, ενώ ταυτόχρονα αυτός συνεχίζει να διαθέτει το συνάδελφο σε μη δικαιούμενα ρεπό στερώντας του το εισόδημα. Διπλή ζημιά στη λειτουργία της Υπηρεσίας δηλαδή.!!
κ. Διευθυντά,
   Οι Υπηρεσίες είναι μονάδες που λειτουργούν με τα όποια ανθρώπινα λάθη, τελούν υπό τις διαταγές των διοικητών και διέπονται από κανόνες. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τσιφλίκια και ούτε πρόκειται να το επιτρέψουμε να γίνουν !



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις