Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

«Φυλακές υψίστης ασφαλείας –Τύπου Γ’»

                                                                              Λάρισα 16 Σεπτεμβρίου 2014
                                                                                           
                                                                                     Π Ρ Ο Σ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.



Συνάδελφοι ,
   Το αργότερο τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσουν οι φυλακές τύπου Γ’ στο Δομοκό. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, χωρίς να έχουν διαψευθεί, περί τους 280 αστυνομικοί θα απασχοληθούν με την φρούρηση των φυλακών τόσο περιμετρικά αυτών, όσο και επί της περίφραξης. Ακόμα οι αστυνομία θα ελέγχει και τις δύο πύλες των φυλακών εξωτερική και εσωτερική.
   Ένα πάρεργο από το οποίο μετά κόπων και βασάνων είχαμε απαλλαγεί όχι μόνο επιστρέφει αλλά είναι διπλό καθόσον πλέον μας δίδονται αρμοδιότητες και εντός των φυλακών (πύλες).
   Με τρόπο βάζουν τον αστυνομικό στο κάδρο των ευθυνών για τα τεράστια προβλήματα του σωφρονιστικού μας συστήματος. Θέση μας είναι ότι η πολιτεία πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους της, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους σωφρονιστικούς εξωτερικής και εσωτερικής φρουράς και να τους αναθέσει τα καθήκοντα για τα οποία τους έχει προσλάβει.
   Εκτός των ανωτέρω όμως πιστεύουμε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που απαιτείται ώστε να λειτουργήσει το σύστημα είναι τόσο μεγάλος ώστε υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει ένας κύκλος μετακινήσεων από όμορες Δνσεις Αστυνομίας, που θα έχει ως σίγουρο αποτέλεσμα τη καταπόνηση του προσωπικού και τη καταπάτηση των δικαιωμάτων του.
   Το ζήτημα είχε τεθεί κατά τη συνάντηση σας με τον υπουργό δικαιοσύνης το περασμένο Μάιο , άλλα ούτε σχετική απάντηση λάβαμε ούτε και ξανατέθηκε από μέρους μας τόσο σε υπηρεσιακούς όσο και σε πολιτικούς παράγοντες.
Συνάδελφοι ,
   Αναμένουμε ανάληψη πρωτοβουλιών εκ’ μέρους σας, δηλώνοντας ότι θα είμαστε αρωγοί όποτε τυχόν μας ζητηθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις